Geomuseum Faxe byder indenfor til ny særudstilling

Åbningen af Kridtet, Kalken og den Store Massedød på Geomuseum Faxe

 

Særudstillingen Kridtet, Kalken og den Store Massedød er nu færdig og klar til at blive officielt indviet. Det gør vi fredag den 18. maj klokken 15, hvor Museumsinspektør Jesper Milàn byder velkommen og giver en kort introduktion til udstillingen. Bagefter indvies udstillingen af borgmestrene fra Faxe og Stevns kommuner.

 

Kridtet, Kalken og den Store Massedød handler om livet i Kridttidens hav, som for 66 millioner år siden dækkede hele Danmark. Det var dette hav der skabte de tykke lag af Kridt i undergrunden som vi i dag kan se langs Stevns Klint. 

Livet i Kridttidens hav bød på mange farer, blandt andet svømmede der gigantiske mosasaurer rundt og spiste alt de kom i nærheden af. Men den største fare af alle var det der skete ved Kridttidens afslutning hvor Jorden blev ramt af en massedød der udslettede over halvdelen af alle dyr på Jorden.

En massedød hvis spor kan aflæses i Stevns Klint, og er hovedårsagen til at Stevns Klint i 2014 blev erklæret for UNESCO Verdensarv.

Udstillingen er krydret med et bredt udvalg af de allerbedste fossiler der kendes fra det danske kridt, og hvoraf langt de fleste er fundet i netop vores del af landet!

Som en ekstra særudstilling i særudstillingen udstiller de to Stevnske kunstnere Lykke Bianca og Trine Birgitte Bond deres værker som er inspireret af livet og fossilerne i Kridttidens hav.

Særudstillingen Kridtet, Kalken og den Store Massedød, skal køre på Geomuseum Faxe indtil det nye verdensarv besøgscenter i Boesdal bliver en realitet, hvorefter elementer fra den skal overgå til den nye udstilling derude.

 

Vi byder alle velkommen til en spændende eftermiddag.

Udstillingen er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden