Boesdal Kalkbrud

I 1920’erne begyndte stevnsboer at bryde kalk i Boesdal Kalkbrud. Du kan i dag se rester fra dengang, man udvandt og forarbejdede kalk i Boesdal. I de to ovne ved kanten af kalkbruddet har man brændt kalk, og i bruddet ligger den 20 m høje og 60 m brede pyramide, hvor man opbevarede knust og tørret kalk.

I 1970’erne blev kalkbruddet nedlagt. I dag bruges Boesdal Kalkbrud til kulturelle aktiviteter, og du kan overnatte i shelter.

I den nordlige del af kalkbruddet kan du studere Stevns Klints geologi og se, hvordan klintens banker fortsætter ind i landet. Går du en tur i det forladte brud, kan du også være heldig at se en af Danmarks mindste sommerfugle. Foto: Rudy Hemmingsen

Boesdal Kalkbrud, Boesdalsvej 20, DK-4673 Rødvig, Danmark

Det nedlagte Boesdal Kalkbrud er et spændene rekreativt område med masser af muligheder.

Adgang til Stranden
Der er adgang til stranden fra kalkbruddet. Stranden er meget stenet og egner sig ikke til at bade fra.

Overnatning
I kalkbruddet findes to sheltere og en bålplads, som frit kan benyttes. Du kan også slå telt op ved shelterne. Husk at medbringe brænde og at rydde op efter dig.

Parkering
Det er muligt at parkere ovenfor kalkbruddet. Det er ikke tilladt at køre ind i kalkbruddet med biler, motorcykler eller knallerter.

Boesdal med offentlig transport
Vil du til Boesdal med offentlig transport, skal du tage toget til Rødvig. Herfra er der 1,9 km at gå til Boesdal.

Kulturelle arrangementer
Foreningen Boesdal arrangerer forskellige kulturelle arrangementer i kalkbruddet. Det er også muligt at leje kalkbruddet og pyramiden til særlige arrangementer.

Området ejes og administreres af Stevns Kommune. 

AL FÆRDSEL LANGS STEVNS KLINT PÅ EGET ANSVAR
Stevns Klint er et stykke levende natur. Klinteskred og nedstyrtninger kan forekomme året rundt. Det kan derfor være forbundet med livsfare at færdes både langs klintekanten og på stranden neden for klinten.