Formidlingen af Stevns Klint som UNESCO verdensarv sker i et samarbejde mellem Stevns Kommune og Østsjællands Museum. Læs mere

 

Kontakt

Østsjællands Museum
Rådhusvej 2
4640 Faxe
museum@oesm.dk
 

 

+45 56 50 28 06
Telefonen er åben mandag til fredag                   kl. 9 til 14

 

 

Stevns Klint UNESCO verdensarv

 

Stevns Klint er blevet optaget på UNESCO's liste over verdensarv, fordi et dramatisk kapitel i Jordens historie gemmer sig i klinten. Et ganske tyndt lag af Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for 66 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden. Besøg Stevns Klint i Højerup, der er det bedste sted i verden at se det dramatiske lag.

Men Stevns Klints smukke natur rummer også et væld af andre historier og oplevelser. Gå langs klinten på en cirka 20 km lang sti, der forbinder Stevns Klints højdepunkter.
 


 

  • Al færdsel langs Stevns Klint på eget ansvar

Stevns Klint er et stykke levende natur. Klinteskred og nedstyrtninger kan forekomme året rundt. Det kan derfor være forbundet med livsfare at færdes både langs klintekanten og på stranden neden for klinten.

 

  • Vil du samle fossiler?

Det er tilladt at samle fossiler ved hele Stevns Klint. Man skal blot overholde nogle simple regler der skal sikre at klinten altid vil være et flot og indbydende sted at besøge for de næste mange generationer af besøgende.

  • Det er forbudt at hakke i selve klinten, men der ligger altid rigeligt med nedfaldne blokke på stranden man kan undersøge.
  • Pil ikke i Fiskeleret – der skal også være noget at se for de næste der kommer.
  • Klinten i Højerup er særlig sårbar, og derfor er det ikke tilladt at benytte hammer og mejsel der. Men du må godt samle, hvad der ligger løst på stranden.
  • Hvis du tror, du har fundet noget spændende eller sjældent, så kan du kontakte museet og få eksperter til at kigge på det.