Kort over Stevnsfort

KONTAKT

Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Korsnæbsvej 60
4673 Rødvig

 

stevnsfort@oesm.dk

 

+45 56502806
Telefonen er åben mandag til fredag

kl. 9 til 14.

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

Følg os på Twitter

Besøg os

Undergrundens Hemmeligheder

På en guidet tur kan du se kanonerne, de andre installationer i terrænet og det underjordiske fort, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden.

Bemærk - det er kun muligt at komme i undergrunden på en guidet tur.
Har du udenlandske gæster med? Intet problem - de kan lytte med på vores audioguide

Varighed
1½ time - mød op 15 minutter før turen starter. Vi anbefaler at du afsætter minimum 2 timer til et besøg.

Længde
3 km

Husk

  • Det er muligt at købe billetter til den guidede tur når du ankommer til museet, men i højsæsonen anbefaler vi at købe billetter online på forhånd, for turene bliver hurtigt udsolgt. 
  • Der er 10 grader i det underjordiske fort, så det er en god idé at medbringe en varm trøje. 
  • Ingen hunde eller klap- og barnevogne på guidede ture.
  • Der er ingen offentlige toiletter i undergrunden. 
  • Læs mere om muligheder for gangbesværede og lign. i undergrunden. NB: ELEVATOREN ER DESVÆRRE UDE AF DRIFT PT.

 

Det Danske missilforsvar

Hvis krigen kom, skulle amerikansk udviklede missiler stoppe de sovjetiske bombemaskiner. Få en guidet tur i det højteknologiske radarstyrede missilsystem HAWK, som udgjorde luftforsvaret af København og Danmark. Turen varer 40 minutter. Billetter købes ved telefonisk henvendelse på 5650 2806. Klik her for priser. På denne tur kommer du ikke ned i undergrunden. OBS DENNE TUR SÆLGES PT. KUN SOM FORUDBESTILTE GRUPPER

 

På egen hånd

Der er kun adgang til det underjordiske fort på en guidet tur, af sikkerhedsmæssige grunde. Men du kan selv gå rundt i fortets store terræn, besøge særudstillingen i fortets velkomstbygning og se film i biografcontaineren (filmen vises i øjeblikket ikke  grundet Covid 19 ) 

Som noget helt nyt har vi fra 2019 fået audioguide til terrænet, som man kan høre mens man går rundt. Den hentes til din egen telefon på app'en Useeum. Hent den i Google Play (Android), App Store (iPhone) eller via deres hjemmeside. Høretelefoner kan lånes i velkomstbygningen. Entre til terræn, se priser her.

 

Uden for hegnet

Uden for hegnet omkring Koldkrigsmuseum Stevnsfort kan du i dag se det sydlige af fortets to kanontårne. Fortets helikopterlandingsplads ligger også uden for hegnet, ligesom ventilationsskakterne til den sydlige del af fortet stikker op i landskabet. Og så kan man nyde den fantastiske udsigt over Øresund eller gå på den 20 km lange trampesti langs Stevns Klint, der går lige forbi Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

 

Mad og drikke

Du kan nyde din medbragte mad i terrænet, hvor der er borde, bænke og læskure eller på vores tagterrasse. I museets velkomstbygning kan du købe varme og kolde drikkevarer, slik og is.