Lærerkursus i blæsevejr

Mandag og tirsdag den 28.-29. oktober afholdt naturvejlederne i Faxe og Stevns, Sara Gelskov og Kirsten Føns, lærerkursus om sten og landskabsdannelse for lærere i de to kommuner.

Det blev to meget gode dage, men dog noget præget af det voldsomme blæsevejr. Formålet var at introducere den spændende istids- og post-istidsgeologi, vores område byder på, og som lærerne så forhåbentlig efterfølgende vil kunne bruge i deres undervisning.  

Kurset foregik derfor det meste af tiden udendørs med besøg ved mange forskellige lokaliteter: Bålhytten og stranden i Faxe Ladeplads, Feddet, dødislandskabet ved Haslev-området, Tryggevælde Ådal og Klippinge Bjerge. De to dage blev afsluttet på Stevns Naturcenter, hvor der blev arbejdet med geologivognen.

Mandag kom en orkan ind over landet, og det betød, at besøget ved dagens sidste lokalitet, den skovklædte Stoksbjerg ved Gisselfeld, måtte aflyses af sikkerhedshensyn. Kursister blev i stedet inviteret på friskbrygget kaffe og opsamling på Geomuseum Faxe. På trods af vejret var humøret hele tiden højt blandt lærerne, og efter deres egne udsagn fik de mange gode idéer til at tage deres elever med ud og formidle i vores område. 

Nyt lærerkursus på vej

Den 24.-25. marts 2014 afholder naturvejlederne endnu et lærerkursus. Denne gang handler det om kridt og kalk. Der er tilmeldingsfrist den 13. december. Læs mere