Vil du være guide for geologiformidling i verdensklasse?

Brænder du for – og har du erfaring med formidling/undervisning og/eller viden om naturvidenskab er det måske jobbet for dig? 

Med udgangspunkt i Faxe Kalkbrud og Stevns Klint formidler et korps af guider og undervisere på Østsjællands Museum dagligt viden om millioner år gamle koralrev, asteroider og massedød til skoleklasser samt til børn og voksne på vores offentlige familieture. 

Turene i Faxe Kalkbrud tager udgangspunkt i udstillingen på Geomuseum Faxe, hvor guiden løfter sløret for de mange hemmeligheder, som kalken i netop Faxe Kalkbrud gemmer på omkring fortidens dyr og klima. Hemmeligheder, der afslører, at det område vi i dag kalder Faxe, var et stort levende koralrev på bunden af et dybt hav for 63 millioner år siden. Turene på Stevns Klint tager udgangspunkt i Stevns Museum og starter i udstillingen om Stevns Klint som UNESCO Verdensarv. Her åbner guiden historien op om det berømte Fiskeler og den katastrofe, der lå til grund for at mere end halvdelen af jordens dyre- og planteliv uddøde for 66 millioner år siden.

På både Geomuseum Faxe og på Stevns Museum i Højerup skal vi udbygge vores korps af aktive guider og undervisere til sommer/efterår 2015. Vi søger derfor engagerede personer, der enten besidder viden om geologi, naturvidenskab og fossiler - og/eller har erfaring med undervisning/formidling. 

Du skal brænde for at formidle de spændende historier om fortidens liv i Faxe Kalkbrud og på Stevns Klint på en levende og nærværende måde – fra de mindste koraller til det berømte Fiskeler. Du skal trives med at have med mennesker at gøre, og du skal kunne skabe en god stemning omkring dig for både børn og voksne. Vi har mange forskellige gæster med på vores ture, der varierer imellem gymnasieelever, seminariestuderende, elever fra grundskolen, elever fra specialskoler, samt rigtig mange offentlige familieture i ferieperioderne. Vores publikum taler primært dansk, men i den travle sommersæson får vi hyppigt besøg af udenlandske gæster, hvorfor det er nødvendigt, at du behersker engelsk – og meget gerne tysk.

Vi tilbyder

• Et aktivt fritidsjob, der bringer dig i tæt kontakt med naturen på alle årstider – men mest i sommerhalvåret.

• En plads i vores dynamiske guidekorps, der består af lokale ildsjæle og fagfolk i alle aldre. 

• En oplæringsperiode, hvor du bliver klædt på til jobbet – bl.a. som føl hos vores erfarne guider.

• En mulighed for, i nogle perioder at arbejde mange timer – i andre færre.  

Vi lægger vægt på

• At du har engagement samt lyst og evne til at fortælle den gode historie.

• At du har erfaring som formidler/underviser/guide.

• At du har viden om – og interesse for fossiler, geologi og naturvidenskab.

• At du har viden om vores lokaliteter – eller har lyst til at sætte dig ind i det.

• At du trives med at være sammen med mennesker – og kan skabe en god stemning omkring dig.

• At du har mulighed for at være fleksibel og kan træde til på både hverdage, i weekender og i ferieperioder.

• At du taler dansk – og behersker engelsk. Taler du også tysk, vil det være en fordel.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til jobbet som guide/underviser på Østsjællands Museum, er du meget velkommen til at kontakte formidler og geolog Dorthe Pedersen (email: dp@oesm.dk eller tlf.: 5650 2806).

Læs mere

Du kan orientere dig yderligere om vores lokaliteter og formidlingen på Østsjællands Museum på www.kalklandet.dk

Send din ansøgning til os

Send din ansøgning og et kortfattet CV i en vedhæftet fil til formidler og geolog Dorthe Pedersen på dp@oesm.dk. Ansøgningsfrist: snarest.