Tag med på fototur

Lørdag den 23. august kl. 14 kan du tage dit kamera med på fototur i Faxe Kalkbrud med billedkunstner Lotte Tauber Lassen og naturvejleder Sara Gelskov.

Geomuseum Faxe inviterer på fototur i Faxe Kalkbrud. På turen får du både en introduktion til landskabsfotografi og mulighed for på egen hånd at indfange kalkbruddets landskab og natur med dit eget kamera. Turen arrangeres af Naturvejleder Faxe i samarbejde med den lokalt bosiddende billedkunstner Lotte Tauber Lassen og henvender sig til alle med interesse for fotografi.

På turen kommer man både til at høre om kalkbruddets landskab og natur, hvordan man må færdes i kalkbruddet og får inspiration til at tage landskabsfotografier. Der er fælles velkomst på museet, en introduktion til komposition af landskabsfotografi. Dernæst kort guidet vandretur til kalkbruddet, fototid på egen hånd, og til slut opsamling over en hyggelig kop kaffe ved bålpladsen i det lille naturområde ”Gryden” - halvvejs oppe af bruddet. 

Naturvejleder Faxe, Sara Gelskov fortæller begejstret om turen: ”Vi holdt turen sidste år og kunne mærke at vores gæster havde en virkelig god oplevelse. Jeg tror, det var kombinationen af at blive inspireret til at se på naturen på en ny måde, møde udfordringer ved selv at prøve at indfange kalkbruddets landskab, og det gode ved bare at være i naturen.”

Sara Gelskov fortsætter: ”Jeg er rigtig spændt på at møde den gruppe, der dukker op i år, og håber, at de bliver lige så inspirerede af Lotte Tauber Lassens oplæg om landskabsfotografi”

Lotte Tauber Lassen er billedkunstner, har både undervist i kunstfotografi og benytter det som et af sine kunstneriske udtryk. For de der har lyst vil der blive mulighed for at dele billeder og gode tips også efter turen via museets hjemmeside.

Kunstner Lotte Tauber Lassen udtaler: ”Nu må vi jo se, men hvis der kommer mange spændende billeder, og er interessen der, kan det måske igen i år blive til en fotoudstilling på museet bagefter”.

I 2013 blev en tilsvarende fototur gennemført og fotografier fra 8 deltagere blev siden til en fotoudstilling, der kan ses på museet frem til september 2014.

Varighed
2 timer

Pris

  • 70 kr. for voksne
  • 55 kr. for pensionister
  • 35 kr. for børn (6-17år)

OBS!
Det er en god ide, at tage fornuftigt fodtøj og beskyttelse mod solen med sig, når man færdes i kalkbruddet.

Mødested
Geomuseum Faxe - Østervej 2 - 4640 Faxe