Tag med på årets første åbne fossiljagt

Store Bededag slår Geomuseum Faxe dørene op for årets første åbne fossiljagt i Faxe Kalkbrud sammen med geolog Dorthe Pedersen. Det er fredag den 16. maj kl. 14. 

Fossiljagten er for både børn og voksne, og inden ”jagten” går løs i kalkbruddet, tager geolog Dorthe Pedersen dig med på en spændende tidsrejse igennem Geomuseum Faxes udstilling af fossiler. Sammen rejser vi 63 millioner år tilbage i tiden helt tilbage til det tidspunkt, hvor et dybt hav havde overskyllet Danmark, og et mægtigt koralrev dækkede det sted, som vi i dag kender som Faxe. På koralrevet vrimlede det med krabber, søpindsvin, muslinger, snegle, fisk og blæksprutter, og det er netop resterne af disse 63 millioner år gamle fortidsdyr fra havets dyb, som vi skal på jagt efter i Faxe Kalkbrud. 

Koralrevets mylder af byttedyr har tiltrukket glubske rovdyr som hajer og krokodiller, der begge brugte koralrevet som spisekammer. Rovdyrenes tænder faldt løbende ud af munden på dem, og er du rigtig heldig, kan du måske finde en 63 millioner år gammel hajtand i Faxe Kalkbrud. 

På årets første åbne fossiljagt går vi ad Kalkparkens helt nye stisystem, der med brede grusstier og nye trapper gør færdslen mellem Geomuseum Faxe og Faxe Kalkbrud langt lettere. 

Hvornår? Fredag den 16. maj kl. 14

Mødested Geomuseum Faxe – Østervej 2 – 4640 Faxe

Varighed 2 timer - inkl. guidet rundvisning på Geomuseum Faxe

Husk! Praktisk tøj, gode sko og ikke mindst solbriller, da lyset i kalkbruddet altid er meget skarpt!

Pris

Voksne 70 kr.

Pensionister og studerende 55 kr.

Børn (6-17) 35 kr.

Børn (0-5) gratis