Stevns Klint som verdensarv

Bedømmelsen af ansøgningen om Stevns Klint som UNESCO verdensarv er i gang.

I disse dage besøger to eksperter fra IUCN (International Union for Conservation of Nature) Stevns Klint for at udarbejde en rapport til UNESCO. Besøget er et led i bedømmelsen af ansøgningen om Stevns Klint som UNESCO verdensarv. 

Under besøget skal repræsentanterne for IUCN se forskellige lokaliteter og kunne få svar på deres spørgsmål om ikke bare den geologiske historie, men også omkring forvaltningen af stedet og formidlingen af klinten og dens historie.

Stevns Kommune, Kulturstyrelsen og lokale lodsejere og aktører står derfor til rådighed til at kunne drøfte forskellige problemstillinger. Museet deltager i hele besøget og står for en stor del af programmet. Fra museet deltager foruden naturligvis museumsdirektør Tove Damholt også administrationschef Ilse Sørensen som repræsentant for museets ledelse, overinspektør Thomas Tram Pedersen i forhold til formidlingsspørgsmål og geolog og ph.d. Anne Mehlin Sørensen som geologisk kompetence.

Se TV2-Øst-indslag om besøget (1:40-3:25)

Fakta

  • Stevns Klint er kandidat til at komme på UNESCOs liste over verdensarv, fordi forklaringen på, hvorfor dinosaurerne uddøde, gemmer sig i klinten i det ganske tynde lag af Fiskeler. 
  • Fiskeleret ligger mellem lagene af kridt og kalk og fortæller om dengang for 65 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden og forårsagede den næststørste massedød i Jordens historie. 
  • Stevns Klint er det bedste sted i verden at se Fiskeleret. 

​Få endnu mere at vide 

I går ankom to repræsentanter for IUCN (International Union for Conservation of Nature) til Stevns Klint.

 

Deres besøg er et led i bedømmelsen af ansøgningen om Stevns Klint som UNESCO verdensarv.

 

Stevns Klint er kandidat til at komme på UNESCOs liste over verdensarv, fordi forklaringen på, hvorfor dinosaurerne uddøde, gemmer sig i klinten i det ganske tynde lag af Fiskeler. 

 

De to repræsentanter for IUCN fik fremvist Fiskeleret af museumsdirektør Tove Damholt.

 

Besøget varer fra den 18.-20.9.

Tak til Stevns Kommune for lån af fotos.