Ny særudstilling: Da livet gik på land

Som de første i Danmark udstiller Geomuseum Faxe fossiler fra Grønland, der vidner om en af de vigtigste begivenheder i livets historie: Udviklingen fra fisk til firben. Udstillingen åbner den 12. april kl. 14.

For omkring 370 millioner år siden skete en af de vigtigste begivenheder i livets historie. En gruppe af fisk udviklede evnen til at gå på land, og de blev til de første urpadder. Det var dem, der siden udviklede sig til alle de dyr, der i dag lever på landjorden, inklusiv os mennesker!

To af de bedst kendte dyr fra denne vigtige periode i livets historie er urpadderne Ichthyostega og Acanthostega, der er fundet på Grønland. Disse fund har hidtil ligget på universitet i Cambridge, hvor de er blevet studeret af et internationalt forskerteam. Men nu er en stor del af disse fantastiske fossiler vendt hjem til Danmark og takket være en aftale med Statens Naturhistoriske Museum har Geomuseum Faxe nu fået mulighed for som de første i Danmark at udstille nogle af disse fantastiske fund og fortælle historien om dette store (første) skridt i livets historie. 

Vi åbner udstillingen med en reception lørdag den 12. april klokken 14. på Geomuseum Faxe, Østervej 2, i Faxe. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til museet på dagen.

Her ses urpadderne Panderichtys, Acanthostega og Ichthyostega, der viser de forskellige udviklingstrin fra fisk til firben.