Holtug Kridtbrud gjort forårsklar

Det spændende naturområde Holtug Kridtbrud har fået en ny flot og handicapvenlig toiletbygning.

Der har i mange år stået en toiletvogn på stedet, men de seneste år har tidens tand gnavet voldsomt i de gamle brædder. Noget måtte gøres og i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Østsjællands Museum, der via Stevns Naturcenter står for formidling, drift og opsyn af Holtug Kridtbrud, blev der fundet midler til fornyelse af toiletbygningen. I starten af marts kom det nye flotte og handicapvenlige toilet på blokvogn fra Børkop, og i denne uge er bygningen klar til brug.

”På grund af den hårde undergrund i det gamle kridtbrud, kunne der ikke nedgraves en normal opsamlingstank under bygningen. I stedet blev den gamle bygnings vakuumtank genbrugt, en stor blå ’badebold’ der kræver sit helt eget teknikrum,” fortæller naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen, som var på stedet, da bygningen kom på plads.

Derfor har det også været muligt at indrette et lille grejrum i bygningen, der kan bruges til naturvejlederaktiviteter i kridtbruddet og ved stranden.

”Vi er meget glad for, at der nu tilbydes gode forhold i kridtbruddet til både til de individuelle gæster og dem, der er med på de organiserede ture,” siger naturvejleder Kirsten Føns fra Stevns Naturcenter.