Hajdag på Geomuseum Faxe

I efterårsferien sætter Geomuseum Faxe fokus på hajer og rokker. Det er onsdag den 15. oktober kl. 11-13.

Der har eksisteret hajer i mere 400 millioner år, fordi de er så dygtige til at tilpasse sig. I efterårsferien kan du til Geomuseum Faxe hajdag finde ud af, hvad det er, der gør hajer til helt specielle dyr. Sammen med børn og voksne dissekerer naturvejleder Sara Gelskov en haj og en rokke. 

Naturvejlederen viser, hvilke organer hajen har, og hun fortæller, hvorfor hajer er helt unikke. Børn kan med saks og pincet og et lille stykke haj selv deltage i undersøgelsen. Der vil også være et tegnehjørne for de mindste og andre hajaktiviteter for børn.

Undervejs fortæller museets geolog og formidler Dorthe Pedersen historien om, hvorfor Faxe engang var et sandt paradis for hajer, og hvilke egenskaber det er, der gør hajen til så succesfuld og sejlivet et dyr, at den har eksisteret så længe.

Kl. 14 kan man tage med på en tur dybt ned i hajernes fortidsverden sammen med guiderne fra Geomuseum Faxe, der tager publikum med på fossiljagt i Faxe Kalkbrud. Imellem kalkbruddets millioner af koraller og mosdyr ledes der efter hajtænder og andre fossiler fra Faxes fortidsdyr.

Hvor?  
Geomuseum Faxe – Østervej 2 – 4640 Faxe

Hvornår?  
Onsdag den 15. oktober: hajdag kl. 11-13, fossiljagt kl. 14.

Pris til hajdag kl.11-13
Voksne: 45 kr. 
Pensionister og studerende: 35 kr. 
Børn (0-17): Gratis. 
Gratis med 3 i 1 billet

Pris til hajdag kl. 11-13 inkl. fossiljagt kl. 14-16
Voksne: 70 kr. 
Pensionister og studerende: 55 kr. 
Børn (6-17): 35 kr.
Børn (0-5): Gratis 
Gratis med 3 i 1 billet