Geologiens Dag 2014 på Geomuseum Faxe

I anledning af ”Geologiens Dage” åbner Geomuseum Faxe lørdag den 20. september kl. 12-17 dørene for et væld af geologiske oplevelser for hele familien. 

Kom forbi Geomuseum Faxe med de sten og fossiler, der i årevis har samlet støv, og som du altid har været nysgerrig efter at vide mere om. Hør også geolog og museumsinspektør Jesper Milàn fortælle den fantastiske historie om, hvordan livet for 370 millioner år siden udviklede sig fra fisk til firben og gik på land. En viden, der er hentet ud af helt særlige sten fra Grønland, som Geomuseum Faxe som noget helt særligt udstiller for første gang i Danmark. 

Geolog Dorthe Pedersen tager også børn og voksne med på en aktiv fossiljagt, hvor de kan samle deres egne fossiler i Faxe Kalkbruds 63 millioner år gamle fossilparadis. Turen starter med en spændende tidsrejse igennem museets udstilling, hvor Dorthe Pedersen fortæller historierne om de koraller, søpindsvin, skildpadder og ikke mindst de glubske hajer og krokodiller, der boltrede sig i nutidens Faxe for 63 millioner år siden.

Program på Geomuseum Faxe

  • Kl. 12-17: Tag dine egne sten og fossiler med. Du kan få dem bestemt hos geologerne.
  • Kl. 13-14: Foredrag om ”Da livet gik på land”. Geolog og museumsinspektør Jesper Milàn fortæller.
  • Kl. 14-16: Fossiljagt med geolog Dorthe Pedersen

Hvor? Geomuseum Faxe – Østervej 2 – 4640 Faxe

Hvornår? Lørdag den 20. september 2014 kl. 12-17

Pris Gratis

Flere oplevelser på Stevns Museum ved Stevns Klint

Søndag den 21. september kl. 13-16 er der ”Geologiens Dag” på Stevns Museum ved Stevns Klint. Stevns Klint er UNESCO verdensarv, og kl. 13-14 viser museumsinspektør Jesper Milàn rundt i verdensarvsudstillingen på Stevns Museum. I samme tidsrum kan man også støbe fossiler med naturvejleder Kirsten Føns. Kl. 14-15 inviterer naturvejlederen på tur ud på Stevns Klint, og kl. 15-16 er der igen mulighed for at støbe flere fossiler ved Stevns Museum.