Fotoudstilling på Geomuseum Faxe

Søndag den 6. april kl. 14 åbner Geomuseum Faxe en ny særudstilling med fotografier fra Faxe Kalkbrud.

Udstillingen er resultatet af en naturvejledertur, der blev afholdt i Faxe Kalkbrud i august 2013. Dengang inviterede Geomuseum Faxe til arrangementet Naturfotografi i Kalkbruddet. Naturvejleder Sara Gelskov fortalte i levende vendinger om kalkbruddet og dets historie. Billedkunstner Lotte Tauber Lassen stod for et oplæg om kunstfotografi som inspiration til det at fotografere i kalkbruddets både rå og poetiske landskab, der med de hvide kridtbjerge og de turkis grønne søer taler til alle sanser.

Derefter blev gruppen af ca. 40 fremmødte sluppet løs på egen hånd for at fotografere. Det blev en intens og fin eftermiddag, hvor der blev taget rigtig mange billeder af kalkbruddet fra alle tænkelige leder og kanter.

Udstillingen præsenterer et lille udsnit af dagens mange billeder. Fotografier, der i komposition, farvevalg og stemning udtrykker kalkbruddets særegne natur, kultur og landskab, og formidler de otte fotografers helt personlige indtryk af stedet. Udstillingen hænger på Geomuseum Faxe i sommersæsonen frem til begyndelsen af oktober, hvor den afløses af andre aktiviteter.

Naturvejleder Sara Gelskov fortæller: ”Det her forløb, hvor vi har inddraget vores deltagere fra en naturvejledertur i at skabe en udstilling på museet, har været rigtig spændende”. 

”De billeder der er blevet taget, fortæller historien om kalkbruddet, og så opfordrer det også andre gæster til selv at se på kalkbruddet med nye øjne,” fortsætter Sara Gelskov.

”Vi har desuden været nødt til at tænke nyt, og det har fx betydet, at vi har fået udviklet nogle nye mobile udstillingsfaciliteter, som vi bagefter kan bruge til andre aktiviteter på museet”.

Udstillingen er støttet af Faxe Kommunes Erhvervs-og kulturudvalg.

Besøg Geomuseum Faxe

Foto: Inger Nielsen

"Da jeg så ud over kalkbruddet og så hvor mange veje der faktisk er, var min første tanke, hvor mange skønne ture man kan gå rundt hernede og lade fantasien løbe løbsk, finde fantastiske fotomotiver.  Når jeg ser billederne, filosoferer jeg over, hvad vejen ned i søen kan bruges til," fortæller Inger Nielsen.