Fossiljagten går ind!

Hver dag i sommerferien står guiderne på Geomuseum Faxe klar til at tage museets gæster med på fossiljagt i Faxe Kalkbrud, hvor man kan finde sine egne 63 millioner år gamle fossiler.

Bevæbnet med hammer og mejsel kan man syv dage om ugen deltage i en fossiljagt i Faxe Kalkbrud med de engagerede guider på Geomuseum Faxe. Det er i perioden fra 1. juli til 10. august.

Inden turen går ned i kalkbruddet, løfter guiden sløret for den unikke historie om fortidens klima, som fossilerne gemmer på. For 63 millioner år siden så alting nemlig fuldstændig anderledes ud. Nutidens Faxe var dækket af et dybt hav, der rummede et frodigt koralrev, hvor hajer og krokodiller patruljerede rundt på jagt efter bytte.

I kalkblokkene i Faxe Kalkbrud leder vi efter fossiler af de dyr, der levede på koralrevet. Det kan være koraller, snegle eller muslinger. Er du meget heldig, finder du måske en hajtand. Fossilerne kan du beholde og tage med hjem.

  • Køber man en sommerbillet, gælder den også til Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Stevns Museum, der også har daglige sommeraktiviteter for børn og voksne 7 dage om ugen og åbent hver dag fra kl. 10-17. På fortet handler det om spioner og ved Stevns Museum, der ligger ved Stevns Klint, er temaet UNESCO verdensarv og dinosaurernes uddøen.

Hvornår? Fossiljagter hver dag 1. juli – 10. august kl. 11 og 14.

Mødested Geomuseum Faxe – Østervej 2 – 4640 Faxe

Varighed 2 timer - inkl. guidet rundvisning på Geomuseum Faxe

Husk! Praktisk tøj, gode sko, solcreme og ikke mindst solbriller, da lyset i kalkbruddet altid er meget skarpt!

Barnevogne og klapvogne 
Museets fossiljagter foregår både indendørs og udenfor. Vi starter inde på Geomuseum Faxe, hvor der er adgang til 1. sal via museets trappe eller elevator. Herefter går turen ned i Faxe Kalkbrud, hvortil der er adgang for barnevogne og klapvogne via den ca. 200 meter lange (let bumpede og hældende) grusrampe fra parkeringspladsen ved Stationsvej. 

Pris
Voksne 70 kr.
Pensionister og studerende 55 kr.
Børn (6-17) 35 kr.
Børn (0-5) gratis
Leje af hammer og mejsel 10 kr.
Medbring gerne selv dit eget sæt.

Pris med sommerbillet
Voksne 130 kr.
Børn 50 kr.