Foredrag: Vejen mod verdensarv

Den 2. december kl. 17-19 holder museumsdirektør Tove Damholt foredrag om vejen mod verdensarv. Foredraget finder sted på Stevns Naturcenter og er det tredje i Østsjællands Museums nye foredragsrække.

Stevns Klint er en enestående geologisk lokalitet i verdensklasse. Det og intet mindre blev slået fast, da klinten blev optaget på UNESCOs prestigefyldte liste den 23. juni i år. For i Stevns Klint findes forklaringen på, hvorfor dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter uddøde for 66 millioner år siden, da en kæmpe asteroide ramte Jorden. 

Museumsdirektør Tove Damholt fortæller om Fiskeleret i Stevns Klint, hvor man har fundet spor efter asteroiden og om det årelange arbejde med at få Stevns Klint optaget på UNESCOs prestigefyldte liste over verdensarv, som gik forud for mødet i Qatar, hvor afgørelsen faldt i sommer. 

Til foredraget fortæller Tove Damholt også om mødet i Qatar, hvor spændingen blev udløst, om samarbejdet mellem alle verdens lande i UNESCO-regi og det globale fællesskab, som Stevns Klint nu er en del af. 

Hvor? Stevns Naturcenter – Mandehoved 10 – 4660 St. Heddinge

Hvornår? Tirsdag den 2. december kl. 17-19

Pris Voksne 45 kr., pensionister 35 kr., børn (0-17) gratis. 

Flere foredrag

Til og med marts 2015 er der en tirsdag aften hver måned foredrag på et af Østsjællands Museums mange formidlingssteder:

  • Den 6. januar kl. 17-19 holder museumsinspektør Jesper Milàn på Geomuseum Faxe foredrag om, hvor i Danmark man kan finde spor efter dinosaurer.
  • Den 3. februar kl. 19-21 holder Jan Audun, der er lektor ved Statens Naturhistoriske Museum, foredrag om et af de dyr, som man kan være heldig at finde fossiler af ved Stevns Klint og i Faxe Kalkbrud: Blæksprutter. Det foregår på Geomuseum Faxe.
  • Den 3. marts kl. 17-19 holdes der på Geomuseum Faxe foredrag om Kalklandets historiske huse.

Der er allerede afholdt foredrag om Den Kolde Krig på film og om murens fald på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.