Foredrag om blæksprutter

Få et indblik i en 500 mio. år lang succeshistorie, når Jan Audun, der er lektor ved Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet, holder foredrag om blæksprutter. Det er tirsdag den 3. februar fra kl. 19-21 på Geomuseum Faxe.

Blæksprutter er en af de dyregrupper, der har levet på Jorden i mere end 500 millioner år, og som man kan være heldig at finde fossiler af, når man tager på fossiljagt i Faxe Kalkbrud. 

Det er en meget fascinerende dyregruppe, der gennem tiden har udviklet mange forskellige former og størrelser. Nogle har levet i flotte oprullede skaller. Andre har haft en indre afstivning af kalk, og nogle har slet ikke haft nogle skaller.

Jan Audun giver til foredraget på Geomuseum Faxe en oversigt over de mest spektakulære eksempler fra blæksprutternes udviklingshistorie og eksempler på de fantastiske tilpasninger, man kan se hos moderne blæksprutter.

Foredraget om blæksprutter er en del af Østsjællands Museums foredragsrække. Det næste foredrag handler om Kalklandets historiske huse. Der er den 3. marts kl. 17-19 på Geomuseum Faxe.

Vil du vide endnu mere om blæksprutter, så tag dine børn med på Geomuseum Faxe i vinterferien (9.-13. februar kl. 13-17), hvor man kan lave sit eget blæksprutte-fastelavnskostume eller se en blæksprutte blive dissekeret (kun tirsdag & torsdag kl. 14). Der er også blækspruttequiz og tegnehjørne.

Hvor er der foredrag om blæksprutter? 
Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe

Hvornår?
Tirsdag den 3. februar kl. 19-21

Pris til foredraget
Voksne 45 kr., pensionister og studerende 35 kr. og børn (0-17) gratis.