Foredrag: Atomkrig på film

Søndag den 15. juni kl. 12.45 er der foredrag på Koldkrigsmuseum Stevnsfort. Det handler om dengang i 1980’erne, da ’bomben’ fik comeback på det hvide lærred.

Den 12. december 1979 symboliserer for mange indvarslingen af en de mest anspændte perioder i Den Kolde Krig. På denne dato enedes partnerne i NATO om at vedtage ’dobbeltbeslutningen’, som gav Sovjetunionen fire år til at trække deres SS-20 missiler ud af Østeuropa. Et nervepirrende, atomart spil var sat i gang og frygten for en katastrofal krig bredte sig over det meste af verden. Også ind i biograferne, hvor en række film bragte krigen og frygten for krig tilbage på det hvide lærred.

På Koldkrigsmuseum Stevnsfort vil museumsfaglig medarbejder Anders Knudsen tage museets gæster med på en rejse igennem en udvalgt række af disse film. Her vil man kunne se – og måske gense - klip fra filmene og få fortalt deres historie. Find ud af, hvordan en af disse film fik direkte indflydelse på Den Kolde Krig. At krigsfrygten også blev skildret på den anden side af jerntæppet. Se og hør om en af de mest trøstesløse film, BBC nogensinde har produceret.

HVOR?
Koldkrigsmuseum Stevnsfort

HVORNÅR?
Søndag den 15. juni 2014 kl. 12.45.
Varighed: 1 time.

PRIS?
Voksne: 20 kr.
Pensionister og studerende: 15 kr.
Børn/unge 0-17 år: gratis
Billetten giver også adgang til fortets terræn, hvor man gå på opdagelse på egen hånd. Man kan også tage med på guidet tur i Stevnsforts undergrund. Det er en god idé at købe billet i forvejen på www.kalklandet.dk. Billetten giver også adgang til foredraget.