Stevnsforts Hemmeligheder

Stevnsfort vrimler af små og store hemmeligheder. Nu kan du selv gå på opdagelse i nogle af hemmelighederne i fortets store terræn på et nyt orienteringsløb.

Indtil for 16 år siden var Stevnsforts område hermetisk lukket for offentligheden. Man måtte ikke engang standse på vejen forbi fortet, og al fotografering var strengt forbudt. Stevnsfort var fyldt med hemmelig militær teknologi, som ikke måtte falde i fremmede hænder. Samtidig var fortet og dets missilbatteri og kommunikationsanlæg knivskarpe anlæg i NATO’s forreste frontlinie mod øst; her var man i konstant beredskab og holdt øje med alt, hvad der foregik mod øst. Hvad man kunne se og høre fra Stevnsfort var naturligvis også velbevarede hemmeligheder.

Mange af fortets hemmeligheder bliver nu tilgængelige på en ny måde. Fra lørdag den 30. april 2016 præsenterer Koldkrigsmuseum Stevnsfort i samarbejde med Herlufsholm Orienteringsklub et helt nyt orienteringsløb rundt til nogle af Stevnsfort mange hemmeligheder. 
 


 

Orienteringsløbet forgår dels med et traditionelt kort og dels med en app på mobiltelefonen. Ved de enkelte poster kan man høre en fortælling om netop de hemmeligheder, som man står ved. Det er et løb, hvor alle kan være med og få nogle fantastiske og overraskende historier. Eneste udfordring er, at man naturligvis ikke må fortælle dem videre – det er trods alt hemmeligt.

Museets nye orienteringsløb er en del af ”Find Vej i Danmark”, som er udviklet af Dansk Orienteringsforbunds og de danske orienteringsklubber i samarbejde med Nordea-fonden. Find Vej i Danmark har samme dag arrangementer over det meste af landet.

 

Læs mere om hvordan du kommer igang