Mystiske kasser og Lego konkurrence

Mystiske kasser og LEGO konkurrence

I forbindelse med flytning af Haslev Museum er ikke mindre end 50 flyttekasser genopdaget i et magasin og skal for første gang se dagens lys i efterårsferien. De genfundne kasser er alle fyldte med hidtil ukendte museumsgenstande, som bliver afsløret mandag til fredag kl. 12-15 i efterårsferien. Til formålet er der oprettet et åbent værksted, hvor gæsterne følger museumsinspektør Berit Stages arbejde med genstandene.

 

Det oprindelige Fakse Rådhus i en tro LEGO-model

Der skal bruges ca. 3.700 klodser og godt 1 måneder for at planlægge og bygge det oprindelige Fakse Rådhus i en tro LEGO-model. LEGO-bygningen afsløres allerede lørdag den 12. oktober kl. 11.00. Museet har fået en ægte LEGO-entusiast til at genskabe det gamle rådhus i en tro LEGO-kopi, hvor der er taget højde for alle detaljer med udgangspunkt i de oprindelige arkitekttegninger. Byggeriet af LEGO-modellen bliver vist på en kort film, hvor modelbyggeren fortæller om arbejdet.

 

LEGO-konkurrence for de mindste

Er du selv en kreativ Lego-bygger? Vi har stillet LEGO klodserne frem og alle børn kan deltage i konkurrencen om at bygge den mest fantasifulde LEGO-model. Hver figur bliver fotograferet og lagt på Instagram og vinderen udtrækkes af Østsjællands Museum. Præmien er et flot LEGO Creator hus til en værdi af 749,-
Lego-konkurrencen foregår hele efterårsferien fra lørdag den 12. oktober til søndag den 20. oktober.

Ovenstående foregår på Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, 4640 Faxe.