Undervisning

Naturvejleder Faxe tilbyder ture i hele Faxe Kommune, men mange ture tager udgangspunkt i Naturcenter Fiskerhuset. Her danner Fiskerhuset en autentisk ramme for undervisningen i naturen.

Turene begynder her, og historien om den familie der sidst boede i huset bruges til at give et indblik i, hvordan det var at være fisker for knap 100 år siden. Historien om fiskerfamilien kickstarter vores undersøgelser af fjorden som biotop. Et forløb i Fiskerhuset kan fx handle om: Biodiversitet og systematik, naturressourcer, tilpasninger, evolution eller fjorden som biotop.

Metoderne er:

  • indsamling
  • sortering
  • klassificering
  • observation
  • gruppearbejde

Vi giver eleverne en stærk naturoplevelse, som kan motivere dem til at stille spørgsmål til naturen og arbejde videre med naturfagene. I undervisningen anvender vi den naturvidenskabelige metode, og eleverne udfører feltarbejde, ligesom de lærer at færdes forsvarligt i naturen.

Undervisningen foregår i dialog med eleverne. De arbejder både selvstændigt og i teams, som tilvalg kan dele af undervisningen baseres på metoder indenfor Cooperative Learning.

Undervisningen er tilpasset Fælles Mål, og alle forløb tilrettelægges i tæt dialog med læreren. Undervisningen er velegnet til at indgå i tværfaglige forløb.
 

Brug din naturambassadør

Naturambassadøren er en lærer, der brænder for naturfag eller undervisning i uderummet. Ambassadørerne vælges på hver skole og fungerer som kontaktpersoner mellem skolen og naturvejlederprojektet. Læs mere
 

Overnatning

Der er overnatningsmuligheder i nærheden af Naturcenter Fiskerhuset. Der er både en campingplads og en spartansk, men fantastisk beliggende lejrskole.

Undervisningsforløb